Het Steen – Antwerpen

Het Steen – Antwerpen

Van burcht tot bezoekerscentrum

Op 1 december 2017 werd beslist om deze Antwerpse trots om te vormen naar een toeristisch onthaalcentrum. Daar kunnen bewoners en bezoekers terecht voor informatie, tickets,… Met respect voor het charmante karakter van Het Steen eerde noAarchitecten zijn ervaring tijdens deze renovatie.

Om de veiligheid van werknemers en bezoekers te garanderen was het compartimenteren van de verschillende ruimtes een must. WYCOTEC sa kon hier dan ook niet ontbreken met zijn expertise in stalen schrijnwerk. Vervolgens werd de traphal voorzien van strakke zwarte JANSEN profielen. De kamerhoge wanden, vervaardigd uit JANISOL C4, hebben een brandwerendheid tot 60 minuten. Waarbij de vlakliggende deurvleugels een brandwerendheid hebben tot 30 minuten, door te kiezen voor JANISOL 2.

De benedenverdieping van Het Steen doet dienst als securityzone. Deze securityzone zal bestaan uit een afgesloten ruimte met twee controlebalies, een X-rayscanner, een fouilleringskamer en een douanekantoor met bagagecontrole. Hierbij was het ook belangrijk rekening te houden met het opwaaiende zoute water van de Schelde. Zonder in te boeten aan design of veiligheid was de keuze voor ECONOMY 50 profielen uit inox snel gemaakt. Hierbij zorgen de geringe inbouwdieptes samen met de sneeuwwitte afwerking voor een minimalistisch uitstraling die perfect past bij de burelen.

Dat WYCOTEC heeft mogen bijdragen aan dit stukje geschiedenis van Antwerpen beschouwen we als een hele eer. Als laatste wensen we noAarchitecten te bedanken om ons te kiezen als trouwe partner!

Meer info over ons stalen schrijnwerk of
heeft u een project in de totaalafwerking,
neem dan snel contact met ons op!