Fietsparking ’t Zand (Brugge)

Fietsparking ’t Zand – Brugge

Fietsen gaan brandveilig achter slot dankzij WYCOTEC

De fietsparking onder ’t Zand te Brugge telt 850 fietsstalplaatsen die zich in de ondergrondse parking bevinden. Deze fietsparking is 24/24u gratis toegankelijk met de nodige camera bewaking. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen deed CIT Blaton beroep op de brandwerende stalen deuren van WYCOTEC.

Een uitdaging waar we graag ‘Ja’ tegen zeggen! Met een structurele opening van meer dan 3 meter werd als snel duidelijk dat dit geen alledaagse dubbele deur zou worden. Onze expertise in brandwerende stalen deuren werd hier dan ook op de proef genomen, en met succes. Het geslaagde resultaat is een uit de kluiten gewassen dubbele deur met deurvleugels van elk 1600mm!

De deuren van de fietsparking blijven 24 op 7 open dankzij de voorziene elektromagneten. Deze elektromagneten houden beide deurvleugels in een open positie en staan in directe verbinding met de brandcentrale. Wanneer het noodlot zou toeslaan, zal de brandcentrale beide deuren automatisch sluiten om zo de brand te compartimenteren. Dankzij een brandweerstand tot 60 minuten worden de vlammen afgeschermd en krijgen de hulpdiensten de tijd om ter plaatse te komen.