De Kleine Sikkel – Nederpolder, Gent

De Kleine Sikkel – Nederpolder (Gent)

De buitenramen krijgen elk een voorzetraam met respect voor het Erfgoed. Zo brengt Wycotec een estetische en een energiebesparende oplossing!

𝗜𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗻𝘂 𝗯𝘂𝗶𝘁𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸 𝗼𝗳 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸? Het monument de Kleine Sikkel in de Nederpolder (Gent) is volledig uitgeleefd en toe aan een dringende totaalrenovatie. Hoofdaannemer Mevaco Bouwbedrijf Nv speelde de bal richting WYCOTEC sa om te zoeken naar een minimalistische en energiebesparende oplossing voor de vele raampartijen. Met respect voor de historische waarde van het pand in het achterhoofd, zijn voorzetramen de oplossing bij uitstek.

De voorzetramen, opgebouwd uit slanke Jansen AG profielen (Janisol Arte 2.0) en Lerobel glas, hebben een stevig isolerende waarde van maar liefst 1,4 W/m²K. Het slanke geheel ligt dan ook perfect in lijn met de creatieve visie van VOLT-ARCHITECTEN. Het weldoordacht eindresultaat zal een functioneel kantoorgebouw zijn dat plaats zal bieden aan diverse culturele verenigingen die actief zijn in en ondersteund worden door de Stad Gent.

De Kleine Sikkel

Het afgeleefde gebouw toont buiten ook zijn tanden, maar niet voor lang meer.

De productie van Wycotec draait op volle toeren.

De rekken in het magazijn van Wycotec kunnen niet snel genoeg gevuld worden om de orders op te volgen.

De lastafels liggen vol voor ‘de Kleine Sikkel’

De lastafels te Alleur liggen inmiddels goed vol met aan elke tafel een trotse collega die met hart en ziel meewerkt aan dit stukje historisch erfgoed. Elke lasnaad wordt tot in het kleinste detail gecontroleerd voor maximale kwaliteit. De eerste afgewerkte raampartijen werden al verzameld voor een volgende stap in ons productieproces; een hoofwaardige afwerking dankzij Tilkin powder coatings nv.

‘Missie geslaagd’!

Meer info over ons stalen schrijnwerk of heeft u een project in de totaalafwerking, neem dan snel contact met ons op!

Stalen schrijnwerk vervaardigt uit Jansen AG profielen worden zorgvuldig aan elkaar gelast.

Onze vakmensen zorgen voor topkwaliteit en controleren elke lasnaad tot in het kleinste detail.

De metalen raamgehelen staan klaar op bokken voor de volgende stap in het productieproces.

De stalen ramen worden na het produceren en de kwaliteitscontrole, verzameld om te poedercoaten.