Calculator & werkvoorbereider

We leggen onze collega, Gert Goossens, even op de rooster en
luisteren graag wat 1 jaar bij WYCOTEC voor hem betekent.

Waarom WYCOTEC?

Gert: “Alvorens te beginnen bij WYCOTEC kreeg ik de kans een namiddag mee te lopen op de afdeling waar ik nu werk. Vanaf het eerste moment ervaarde ik een doelgerichte aanpak met een duidelijke structuur. Het zijn net die waarden die me over de streep hebben getrokken om voor WYCOTEC te kiezen.” vangt Gert aan. “Na jarenlange ervaring binnen de houtsector intrigeerde het me om over te stappen naar de staalsector. Zeker de stalen JANSEN profielen zijn voor mij de ideale combinatie tussen een sterk technische en een mooie architecturale oplossing voor ramen en deuren.”

 

“We zijn een hecht team met
de neuzen in dezelfde richting!”

Gert Goossens, calculator & werkvoorbereider

 

Wat betekent ‘Calculator-Werkvoorbereider’?

Gert: “Samen met het team zijn we het aanspreekpunt van A tot Z voor aannemers en architecten betreft het JANSEN schrijnwerk. We starten met een intake voor ieder project zodat we samen met onze klant het project goed in kaart brengen. Hier krijgen we met het team de verantwoordelijkheid om te luisteren naar de noden van een project. Nadien sturen we een offerte op maat uit, maar daar stopt het niet. We analyseren de bouwplannen, nemen het lastenboek door,… om zeker te zijn dat we iedereen zorgeloos van dienst kunnen zijn. Hierbij vertrouwen we op onze uitgekiende checklists die voor een solide workflow zorgen.”

 

Is er dan voldoende vrijheid binnen uw functie?

“De directie streeft er naar om niemand in hoekje te duwen en de kans te geven te ondernemen binnen WYCOTEC. Mijn functie is meer dan enkel het berekenen en opmaken van offertes. We adviseren en brengen ook nieuwe suggesties aan. Je kan eigenlijk stellen dat we hierdoor een deel van het commerciële op ons nemen. Ook na goedkeuring van de offerte volgen we alles nauwgezet op door o.a. ter plaatse te gaan opmeten en doorgaans af te stemmen met de betrokken projectleiders” verduidelijkt Gert. “Binnen ons team heeft ieder zijn sterke punten en uitgesproken verantwoordelijkheden. Niettemin werken we overkoepelend zodat we elkaar kunnen ondersteunen waar nodig. Hierdoor is iedereen bekwaam een project op zich te nemen van A tot Z.”

Wat maakt het boeiend?

“Op het einde van ieder project krijg ik telkens een boost als we zien dat we weer goed werk hebben geleverd. Ik betrap er mezelf dan ook geregeld op dat ik passievol begin te vertellen over het JANSEN schrijnwerk wanneer we één van onze vele projecten voorbij rijden. Iedere opdracht is zo verschillend en daardoor varieert de moeilijkheidsgraad. Soms moeten we dan harde noten kraken maar dat maakt het juist boeiend. We kunnen ook altijd rekenen op onze vaste lijn, Laurent Sapin – technisch & commercieel vertegenwoordiger bij JANSEN, wanneer we een derde opinie wensen.”

 

Hoe zou je de sfeer kunnen omschrijven?

“We zijn een hecht team zonder verborgen agenda’s! Onze neuzen staan in dezelfde richting want dat is ook nodig om vooruit te blijven gaan. Als we een probleem hebben kunnen we daar vrij en open over communiceren met collega’s en directie. Het is een echt familiebedrijf waar we ook eens goed kunnen lachen. Op het einde van de werkweek spreken we ook af om even een terras mee te pikken waar we kort napraten over het werk. We delen ook persoonlijke interesses die ervoor zorgen dat we nog dichter bij elkaar staan.

 

Hoe ziet jou toekomstige collega eruit?

“Iemand die voeling heeft voor techniek en zijn passie kan vinden in ‘den bouw’ is bij ons aan het juiste adres. We verlangen een persoonlijkheid die punctueel en zelfstandig kan werken. De balans aanvoelen tussen techniek en het esthetische is zeker niet onbelangrijk. Iemand met gezond verstand en een gezonde portie humor is altijd welkom.”

 

Ze zeggen dat een job met verantwoordelijkheid de balans tussen werk en privé moeilijk maakt. Klopt dit bij WYCOTEC?

“Er wordt van iedereen verwacht dat ze de nodige verantwoordelijkheden op zich nemen. Dat steken we niet onder stoelen of banken, maar dat maakt iedereen juist zo sterk binnen ons team. Zelf ben ik een fervent fietser die zijn professionele focus aanscherpt door op regelmatige basis te sporten. Dankzij een flexibel regime is het voor mij ook mogelijk mijn wekelijks ritje mee te pikken. De collega’s durven ook af en toe eens polsen of ik geen ritje kan uitstippelen voor hen… maar dan niet te lastig!” lacht Gert.

Ook interesse in een uitdagende job bij WYCOTEC?

Ontdek onze jobs of stuur vrijblijvend je CV door!